Wel of geen redressiehelm

Keuzehulp voor wel of geen redressiehelm

Overwegingen bij de Keuze

Het kan lastig zijn om te beslissen of je wel of geen redressiehelm voor je baby kiest. Hier zijn enkele belangrijke punten om in overweging te nemen:

  1. Timing: De schedelgroei kan maar een beperkte tijd beïnvloed worden door een redressiehelm. De optimale tijd om te beginnen met helmtherapie is tussen de 5 en 6 maanden. Dit betekent dat je kan beslissen op de leeftijd van 3 maanden om nog geen redressiehelm te nemen. Je kunt focussen op alternatieve opties zoals kinderfysiotherapie.
  2. Niet te lang wachten: Als het gebruik van een helm noodzakelijk blijkt, is het belangrijk om niet te lang te wachten en wel de redressiehelm te kiezen. Het beste resultaat wordt bereikt als je begint bij een leeftijd van 5 tot 6 maanden. Het is dus belangrijk om op tijd een besluit te nemen.

Stappen om Tot een Besluit te Komen

  1. Samen Beslissen: Neem de beslissing samen met je partner, wel of geen redressiehelm. Het is belangrijk dat beide ouders achter de keuze staan om de therapietrouw te waarborgen.
  2. Visuele Evaluatie: Zet je baby met natte/vochtige haren voor de tv op ongeveer 1 meter afstand. Kijk vanaf boven naar het hoofdje terwijl de kijkrichting van je kindje richting de tv is. Je moet hierbij het puntje van de neus kunnen zien voor een goede beoordeling. Maak eventueel een foto en stuur deze naar ons via WhatsApp voor een kosteloze beoordeling bij wel of geen redressiehelm. Een consult aanvragen is ook mogelijk als je liever persoonlijk overlegt.
  3. Meting door Kinderfysio: Laat een meting uitvoeren door een kinderfysiotherapeut. De Skully Care meting is hierbij heel kindvriendelijk en de PCM meting is ook vaak toegepast. Deze metingen bieden redelijke objectieve gegevens, maar onthoud dat deze soms kunnen afwijken van wat jij ziet of voelt.
  4. Vraag je Omgeving: Betrek vrienden en familie bij je overweging. Hun subjectieve beoordeling kan waardevol zijn naast de objectieve metingen en je eigen observaties.

Conclusie

Het maken van de keuze voor een redressiehelm is een belangrijke beslissing die je zorgvuldig moet overwegen. Gebruik de bovengenoemde stappen om samen met je partner een weloverwogen besluit te nemen, wel of geen redressiehelm. Als je twijfelt of vragen hebt, staan we klaar om je te helpen met een kosteloze beoordeling of een persoonlijk consult.

Helmtherapeut-contact-Babybeau-redressiehelm-Martin-Vleeming.jpg

Auteur

Martin Vleeming

De Helmtherapeut

Categorieën
Laatste kennis

Vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier.