Tarieven

Kosten redressiehelm

De kosten van de redressiehelm therapie zijn bij ons zonder extra kosten naderhand. All-in betekend bij ons ook echt all-in.

Consult

  • Telefonisch of video consult
  • Een 1-op-1 gesprek met de deskundige voor alle vragen die u heeft

€49 inclusief btw

Helmtherapie All-in

  • Babybeau helm
  • Behandelingsplan (6 mnd)

€1100 inclusief btw

Helm in 1 dag

  • Babybeau helm
  • Behandelingsplan (6 mnd)
  • Spoed

€1450 inclusief btw

Heb je nog vragen over de kosten van de redressiehelm bel ons gerust. Wees er op tijd.

Vergoeding door verzekering

In Nederland worden de kosten van een redressiehelm vaak niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Het verschil tussen de vergoeding hangt af van het medisch of cosmetisch belang van de helm.

Vergoeding bij de indicatie craniosynostose

Bij de indicatie craniosynostose is de helm medisch noodzakelijk en wordt daarom altijd vergoed. Craniosynostose is een aandoening waarbij een of meer schedelnaden te vroeg sluiten, vaak al voor de geboorte. Dit leidt tot een afwijkende vorm van de schedel bij de geboorte. Voor deze medische indicatie is een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk en er wordt een uitgebreid behandelplan opgesteld om de juiste zorg te bieden. De kosten van de redressiehelm worden altijd vergoed vanuit de basis van de zorgverzekering.

Vergoeding bij de indicatie positionele plagiocefalie

Bij de indicatie positionele plagiocefalie of brachycefalie, oftewel een afgeplat hoofd door een bepaalde slaaphouding, wordt de helm als cosmetisch beschouwd. Hierdoor valt de vergoeding buiten het basispakket en kan deze alleen vergoed worden vanuit een aanvullend verzekeringspakket. Net als bij orthodontische behandelingen zoals een beugel, hanteren zorgverzekeraars verschillende pakketten met eigen voorwaarden voor de vergoeding van een redressiehelm. De kosten van de redressiehelm worden dus niet altijd vergoed vanuit de basis van de zorgverzekering.

Verzekeraars die vergoeden bij cosmetische indicatie

Enkele zorgverzekeraars die de babyhelm bij een cosmetische indicatie wel vergoeden, zijn CZ en De Friesland.

Neem gerust kosteloos contact met ons op om te bespreken of u in aanmerking komt voor vergoeding van een redressiehelm bij uw kind. Wij helpen u graag verder met advies en informatie over de mogelijke vergoedingen en de stappen die u kunt ondernemen.