Zomer redressiehelm

De zomer brengt heerlijk weer met zich mee, zelfs in Nederland ;-). Maar het dragen van een redressiehelm is dan minder aangenaam. Gelukkig hebben we een paar handige tips om de redressiehelm in de zomer toch aangenaam te maken en ervoor te zorgen dat je baby comfortabel blijft.

Voorbereiding is alles: check het weerbericht en zorg dat je een airco bij de hand hebt. Een mobiele airco kun je lenen van iemand of zelf aanschaffen. Hoewel dit wat kost, is het belangrijk om de helmtherapie niet te onderbreken vanwege een warme zomer. Een ventilator kan ook een optie zijn, maar bedenk wel dat deze alleen de lucht verplaatst en de warmte niet wegneemt. Bovendien wil je niet dat je baby constant in de tocht zit, omdat hij of zij daar ziek van kan worden. Daarom raden wij aan om een airco te gebruiken in plaats van een ventilator.

Kies voor luchtige kleding voor je baby. In plaats van een dik broekje, kun je beter kiezen voor iets dunner. Vaak is een kort zomer broekje nog beter omdat onbedekte huid helpt om de lichaamswarmte af te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een luchtig rompertje of een jurkje. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je baby zich comfortabel voelt, dus vermijd zware stoffen en strakke kleding. Voor meer kledingadvies kun je ook onze gebruiksaanwijzing bekijken, waarin we gedetailleerde suggesties geven voor geschikte zomerkleding.

Onze handleiding geeft aan dat bij temperaturen boven de 25 graden de redressiehelm niet gedragen mag worden. Maar let op, de ervaren warmte hangt niet alleen af van de zomer temperatuur. Ook de luchtvochtigheid speelt een grote rol in hoe warm het aanvoelt. Vergelijk de hitte in Italië maar eens met die in Nederland; de luchtvochtigheid kan het verschil maken. Vertrouw op je ouderlijke instinct om te beoordelen hoe warm het voor je baby aanvoelt. Als het voor jou al erg warm aanvoelt, zal dat waarschijnlijk ook zo zijn voor je baby.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je baby comfortabel blijft, zelfs tijdens warme zomerdagen. Het is mogelijk om de helmtherapie voort te zetten zonder al te veel ongemak, zodat je baby optimaal kan profiteren van de behandeling, zelfs in de zomer.

Helmtherapeut-contact-Babybeau-redressiehelm-Martin-Vleeming.jpg

Auteur

Martin Vleeming

De Helmtherapeut

Categorieën
Laatste kennis

Vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier.